Имате ли хронично, дегенеративно заболяване? Ако е така, вероятно са ви

...
Имате ли хронично, дегенеративно заболяване? Ако е така, вероятно са ви
Коментари Харесай

97% от пациентите с рак са имали тази стоматологична процедура преди да се разболеят

Имате ли хронично, дегенеративно заболяване? Ако е по този начин, евентуално са ви споделили: „ Всичко ли е единствено в главата ви? “ Това не е надалеч от истината. Основната причина за болестта може да е в устата ви. Това е нормална стоматологична процедура и всеки ортодонт споделя, че е изцяло безвредна, макар обстоятелството, че ученията от 100 години предизвестяват за това.

Всеки ден в Съединени американски щати повече от 41 000 души се подлагат на тази стоматологична процедура и са безусловно сигурни, че тя е безвредна и ще реши казуса им вечно.

И по този начин, каква е тази процедура?

коренови канали

В Съединени американски щати годишно се лекуват 25 милиона зъбни коренови канали.

Зъбите, които се намират в такива коренови канали, са „ мъртви “ и могат да натрупват токсични анаеробни бактерии, които при избрани условия могат да навлязат в кръвообращението и да причинят редица съществени болести, които може да не се проявят в продължение на десетилетия.

Повечето от тези токсични зъби може въобще да не болят и да наподобяват добре в продължение на доста години, тъй че от време на време е доста мъчно да се разбере кой зъб е повода за болестта.

За страдание прекалено много зъболекари не обръщат внимание на риска, на който излагат пациентите си и който ще ги преследва цялостен живот. Американската дентална асоциация съобщи, че кореновите канали са изцяло безвредни, само че НЕ са дали оповестена информация или проучване в поддръжка на това изказване.

За благополучие моите учители бяха доктор Том Стоун и Дъглас Кук, които ме научиха по този въпрос преди 20 години. Ако не беше този брилянтен ортодонт, който откри връзката сред кореновите канали и заболяването преди повече от век, тогава тази причина за заболяването към момента можеше да остане неразкрита. Името на зъболекаря беше Уестън Прайс. Мнозина го считат за най-хубавия ортодонт на всички времена.

Уестън Прайс: най-хубавият ортодонт в света

Много зъболекари биха могли да дадат огромен принос за публичното здраве, в случай че бяха осведомени с работата на доктор Уестън Прайс. За страдание мнозина не обръщат внимание на работата му, а лекарите и зъболекарите мълчат за тях.

Д-р Прайс беше ортодонт и откривател, който пътуваше по света и учеше зъбите, костите и храната на локалните хора, които не ядяха модерна храна. През 1900 година Прайс лекува инфектирани коренови канали и вижда, че кореновите канали постоянно остават инфектирани макар всички лекувания. Един ден той предложил на жена, прикована в инвалидна количка от 6 години, да извади зъб, макар че е изцяло здрав.

Тя се съгласи, след което той извади зъба и го вгради под кожата на заека. Изненадващо, заекът развива артрит, също като дамата, и умира от инфекцията 10 дни по-късно. В същото време дамата незабавно се възвърне от артрит и можеше да върви без помощта на бастун.

Прайс видя, че е невероятно да се стерилизират коренови канали.

Тогава той видя, че множеството хронични болести се дължат на кореновите канали. Най-често срещаните са заболяванията на сърцето и кръвоносната система. Прайс също откри 16 бактерии, които могат да причинят заболяване. Той открива връзката сред кореновите канали и болесттите на ставите, мозъка и нервната система. Д-р Прайс написва две реформаторски книги през 1922 година, които акцентират връзката сред зъбните патологии и хроничните болести. За страдание работата му беше съзнателно подценявана в продължение на 70 години, до момента в който Джордж Майнинг, ендодонт, не разгласи какъв брой значима е работата на Прайс.

Д-р Мейнинг разпространява работата на Прайс

Д-р Майнинг, родом от Чикаго, е бил капитан в американската войска по време на Втората международна война, преди да се реалокира в Холивуд, с цел да стане популярен ортодонт. В последна сметка той става един от членовете-основатели на Американската асоциация по ендодонтия. (специалисти по кореново лечение).

През 90-те години той учи работата на доктор Прайс в продължение на 18 месеца. През юни 1993 година

Maining публикува Root Canal Cover – Up , което е основополагаща работа в тази област.

Какво не знаят зъболекарите за анатомията на нашите зъби

Зъбите са най-твърдото вещество в нашето тяло.

В средата на всеки зъб е пулпната празнина, мека вътрешна субстанция, която съдържа кръвоносни съдове и нерви. Пулпната празнина е заобиколена от дентин, който се състои от живи кафези, които създават минерали. Емайлът е най-здравият пласт, който обкръжава дентина.

Корените на всеки зъб са ситуирани в челюстната кост и се поддържат от периодонталния лигамент. В денталното учебно заведение зъболекарите се учат, че всеки зъб има 1 или 4 съществени канала. Има обаче и странични канали, за които никой не загатва. Буквално метри!

Точно както в нашето тяло има огромен брой кръвоносни съдове, които се разделят на капиляри, по този начин и в нашите зъби има лабиринти от дребни каналчета, които се разклоняват и могат да бъдат дълги 5 километра. Уестън Прайс откри 75 странични канала в един челен зъб.

Микроскопичните организми непрестанно се движат в тези канали, като гофери в подземни тунели.

Когато зъболекарят лекува коренов канал, той прави празнина в зъба, след което запълва дупката с вещество, наречено гутаперча. Той блокира кръвоснабдяването на зъба. В резултат на това течността към този момент не може да циркулира през зъба. Но лабиринтът от дребни тунели остава. И бактериите, които не получават питателните субстанции, стартират да се крият в тези тунели, където са изцяло безвредни от антибиотиците и от имунната система.

Коренът на зъба може да аргументи доста болести

Поради неналичието на О2 и хранителни субстанции, тези в миналото безвредни организми стават по-силни, по-опасни анаероби, които създават нездравословни токсични субстанции. Някога нормални, безобидни бактерии в устната празнина, те се трансформират в мощно токсични патогени, които дебнат в каналите на мъртъв зъб, чакайки удобни условия, с цел да се размножат.

Никаква дезинфекция не е ефикасна, защото не може да доближи до тези канали. Във всеки подобен зъб са открити бактерии, изключително към върха на зъбния корен и периодонталната връзка. Много постоянно инфекцията се популяризира в челюстта, след което се появяват дупки.

Дупки се появяват в незарастващата кост и постоянно са заобиколени от инфектирана тъкан и гангрена. Понякога те се образуват откакто сте извадили зъб (например мъдрец). Според фондация Weston Price от 5000 единствено 2000 са излекувани.

Често може да не забележите никакви признаци. Следователно, може да имате цирей на мъртъв зъб, без даже да го знаете. Източникът на зараза в канала на зъба може да се популяризира в допълнение.

Кореновият канал може да аргументи заболяване на сърцето, бъбреците, костите и мозъка

Докато имунната ви система е мощна, никоя от бактериите, открити в инфектиран зъб, няма да навреди на тялото ви. Но откакто имунната система е отслабена заради някакво заболяване или пострадване, тя няма да може да се пребори с инфекцията.

Тези бактерии могат да мигрират към прилежащи тъкани, след което да навлязат в кръвния поток, където образуват нови селища. Нови колонии от бактерии могат да се заселят във всеки орган, сливици или тъкани.

Д-р Прайс съумя да трансплантира инфектиран коренов канал на заек. Той трансплантира откъс от възпален зъбен канал от мъж, който е получил инфаркт, в заек. Няколко седмици по-късно заекът умря от инфаркт.

Почти всяко хронично заболяване е обвързвано с кореновия канал. Например:

сърца;
бъбреци;
артрит, стави, ревматизъм;
неврологични болести (включително амиотрофична латерална склероза и множествена склероза);
автоимунни болести (лупус и други).

Съществува и връзка с рака. Д-р Робърт Джоунс изследва връзката сред кореновите канали и рака на гърдата. Той съобщи, че има извънредно висока връзка сред кореновия канал и рака на гърдата. Джоунс твърди, че е разкрил следната връзка в петгодишно изследване на повече от 300 случая на рак на гърдата:

93% от дамите с рак на гърдата са имали проблеми с кореновите канали
7% са имали други орални патологии
тумори или други патологии на устната празнина, в множеството случаи, формирани от същата страна като кореновите канали

Д-р Джоунс сподели, че токсините, които бактериите създават в инфектиран зъб или челюст, могат да инхибират протеин, който оказва помощ в битката с туморите. Д-р Жермен споделя същите открития. Д-р Джоузеф Исълс в своето изследване сподели, че в продължение на 40 години лекуване на пациенти с рак, 97% са имали проблеми с кореновия канал. Ако тези лекари са прави, тогава изваждането на зъб е задоволително, с цел да се излекува рак.

Как оралните бактерии са свързани със сърдечни болести и артрит?

Американската дентална асоциация и Американската асоциация на ендодонтите имат вяра, че кореновите канали са изцяло несвързани с заболяването. Но те разчитат на неправилното съмнение, че бактериите в болните зъби са безусловно същите като тези в здравите зъби.

Към днешна дата, с цел да се дефинира дали бактериите са живи или мъртви, е задоволително да се направи ДНК разбор.

Въз основа на проучванията на доктор Прайс, TERF употребява ДНК разбор, за ​​да изследва зъба. Откриха бактерии във всички проби. Изследователите са разкрили 42 типа анаеробни бактерии в 43 коренови канала. В дупките те откриха 67 разнообразни бактерии в 85 проби. Открити са следните типове бактерии:

Capnocytophagaochracea Fusobacterium nucleatum Gemellamorbillorum Leptotrichiabuccalis Porphyromonas gingivalis

Всичко това единствено доброкачествени орални вируси ли са? Разбира се, че не. Някои могат да обиден сърцето, други – нервите, бъбреците, мозъка.

В кръвта, която е в кореновия канал, са открити 400% повече бактерии, в сравнение с в самия зъб. Дори повече бактерии бяха открити в костта, която заобикаля кореновия канал… Това не е изненадващо, защото костта съдържа голямо количество хранителни субстанции за бактериите.

Кога е належащо да оставите мъртва част от тялото в тялото?

Вече няма здравна процедура, която да разреши на мъртвата част от тялото да остане в тялото. Когато апендиксът почине, той се изрязва. Ако сте имали измръзване или гангрена, тогава крайникът се ампутира. Ако дете почине в утробата, тогава настава импровизиран аборт.

Инфекция плюс автоимунна реакция може да докара до размножаване на бактерии в мъртва тъкан. В случаите на коренови канали бактериите могат да навлязат в кръвния поток с всяко захапване.

Защо зъболекарите считат, че кореновите канали са безвредни?

Американската дентална асоциация не е съгласна с доктор Прайс. Те настояват, че кореновият канал е безвреден, макар че асоциацията не е направила никакви проучвания, които да поддържат изказванията им. Американската сърдечна асоциация предлага приема на антибиотици преди стоматологични процедури за попречване на заразен ендокардит.

От една страна, SDA признава, че оралните бактерии могат да навлязат в сърцето и да причинят съществени последствия за здравето.

Но в това време те изрично отхвърлят ​​възможността точно тези токсични бактерии да са в кореновия канал и да навлязат в кръвта, когато дъвчем, и да причинят сериозна щета на здравето ни.

Възможно ли е да има някаква друга причина Американската дентална асоциация и Американската кардиологична асоциация да отхвърлят да признаят заплахите от кореновите канали? Всъщност тя съществува. Най-рентабилно е кореновото лекуване.

И по този начин, по какъв начин можем да бъдем?

Горещо предлагам в никакъв случай да не лекувате кореновия канал. Да рискуваш сърцето си, с цел да поправиш зъб е доста неуместно. За страдание, хората вършат това от самото начало. Ако имате някакви проблеми, по-добре извадете зъб, даже и да наподобява добре и да не ви боли. Не забравяйте, че откакто имунната ви система е компрометирана, рискът от развиване на съществено заболяване се усилва и може да навреди на вашето здраве, което се случва всеки ден по света.

Ако ви извадят зъб, можете да извършите следното:

Частично преносима протеза. Това е доста елементарен и на ниска цена метод. Мост: Това е непрекъсната протеза, която прилича същински зъб, само че е много скъпа. Имплант: Това е непрекъснат неестествен зъб. Обикновено е изработен от исполин и се вгради във венеца или челюстта. Има някои проблеми с този имплант: тялото ви може да отхвърли този метал. Цинкът е нов материал за импланти и е доста по-малък проблем.

Но изваждането на зъб и слагането на неестествен не е решението на целия проблем.

Зъболекарите са се научили да извадят зъб, само че в това време да оставят пародонталния лигамент. Но, както към този момент знаете, върху него могат да се развъждат смъртоносни бактерии. Повечето специалисти предлагат този лигамент да бъде отхвърлен дружно с милиметрична костна хлътналост, с цел да се понижи рискът от зараза.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР